HAUS ar ARKO blokeliai?

ARKO vs HAUS

Pagrindinis ➨

Categories: Uncategorized | Žymos: , | 55 Komentaras

Įrašo naršymas

55 komentarai

  1. Petras

    keramika. o siaip – ziurekite kuriu kadratinis metras ( jokiais budais ne kubas !!! ) kainuoja pigiausiai.

  2. Betoniniai drėgmės sulaikytojai, šalti, nors yra tvirti ir gana pigus variantas.
    Rinkomės keraminius, kurie yra tvirti iš gerai akumuliuoja šilumą, palaiko gerą mikroklimatą. Jei reikėtų dar kart statyti pakartotume tą patį variantą.
    Sėkmės statybose 🙂

  3. Petras

    ka reiskia sildymo-saldymo ciklai kada namas yra apsiltintas is isores? nieko. nebent laikysite plikas neapsiltintas sienas 2-3 metus.

    • 3-ų nelaikysim, o vienerius tai tikrai, o dar jei skaičiosim laiką kai namas bus apšiltintas, bet nešildomas, tai dar metai kaip minimum dasidės, taigi bijau, kad to užteks pakenkti blokelių kokybei, o kažkodėl noretusi, kad sitas namas dar ir po 200 metų stovėtu 🙂

  4. Valdas

    As pasirinkau Simpo silikatinius M18 blokelius maziau bus kubu murit ir ligesnes sienos gausis,gerai akumuliuoja silumanereik monolitinio ziedo dedant perdengimo plokstes

    • Ačiū už išsakytą nuomonę tikrai pasiskaitysiu ir apie Simpro blokelius, jei ne paslaptis kokia jų kv. metro kaina?

  5. Ką turi atlikti siena? Laikyti konstrukciją.
    Tad svarbu tik viena: ar ji pakankamai tvirta ir ar prie jos patogu tvirtinti apšiltinimą ir vidaus apdailą.
    1 aukšto namui tvirtumas betkoks tinka. O vat dėl statybos, šiltinimo ir apdailos pasidomėk rimčiau. Blokelių kaina čia matyt paskutinis veiksnys. Gali būt kad blogai pasirinkęs paskui keiksies 2x mokėdamas už šiltinimo montavimą ar kabelių vedžiojimą viduje ar už mūrijimą.
    Šilumos ar garų ar garso laidumas laikančiai sienai – visiškai nesvarbūs.
    Ah dar gana svarbu kad šilumą akumuliuotų – daugiau komforto.
    Keramika beje yra lengva, prastai praleidžia šilumą – šilumą akumuliuoja bloga. Geriausia imti sunkausius monolitinius blokelius.

    • O ant kurių blokelių sudėtinga tinkuoti arba sunku tvirtinti šiltinimą? Putplastis klijuojasi puikiai ant visų, net ant drėgmę geriančių akytbetonio blokų. Gal kiek sudėtingiau gali būti su akytbetoniu ar keramika, jei nori vatą tarp tašelių dėt… bet tame išvis nematau prasmės normaliu atveju.

    • @Ignas: Labai patiko jūsų patarimas, tikrai vertas dėmesio, ne visi susimastom apie pvz šiltinimo ar apdailos išlaidas vėliau, kai renkamės blokelius mūrui, turėsiu šitai omeny, kai rinksiuosi.

      Beje dėl vieno teiginio nenorėčiau nesutikti, kodel nesvarbi garso izoliacija? Gi jei apšildymas iš polistirolo pvz, o apdaila tinkas, tiek iš lauko tiek iš išorės tada niekas kitas to garso ir neizoliuos tik ta siena.

    • Petras

      kazkokia nesamone paraset ponas. keramika sunkiai akumuliuoja siluma? prastai kabeliai vedziojasi?
      Šilumos ar garų ar garso laidumas laikančiai sienai – visiškai nesvarbūs? Reikia rinkti sunkiausius blokelius?
      isvada – absoliuciai i pievas nusisnekejote. keramika puikiai akumuliuoja siluma, ant jos paprasta kloti kabelius, ir tikrai atlaikys viska ka pakabinsi.
      SVARBIAUSIA – kv.m kaina ir zinoma asmeninis “patinka – nepatinka“.
      Mes statem is keramokos, vienintelis minusas – trapus esant soninems apkrovoms, smugiams. o vertikalias apkrovas laiko kaip daina.

  6. Man rodės, kad ant Haus sunkiau tinkuoti ir tvirtinti, bet paveiksliukai tikina, kad viskas lengva:
    http://www.agrozinios.lt/portal/categories/214/1/0/1/article/11356/namo-statyba-is-betoniniu-blokeliu. Tad gal nesvarbu – tai gal irgi geras pasirinkimas. Keramikos tik nenaudočiau.
    O akyto betono blokų šiltinti putplasčiu negalima.

    • Aš kaip tik skaičiau, kad ant Haus labai gerai tinkuojasi dėl ne visai lygaus paviršiaus. Tą taip pat patvirtino statau sodybą autorė, kuri visą namą pasistatė iš Haus blokelių ir kaip tik šiuo momentu yra atliekami tinko darbai, sakė tinkuotojai negali atsidžiaugti.

  7. Cia va buvau www rades kazkieno padaryta palyginima, kuris galbut palengvins pasirinkima:

    https://drive.google.com/file/d/0B8dm7BZNQG8TaGxkd1hiNVBTUzg/view?usp=sharing

    Staciau is Silibloko, nes tiesiog ju gavau pigiau, 2a. pritrukau, tai pakelem is duju silikato, antra karta visa nama turbut, kad statyciau is 30cm duju silikato ir nesukciau sau galvos, butent del ju silumines varzos ir lengvo darbo su jais, kas aktualu dirbant patiems.

    • Evaldas

      Mane dujų silikatas irgi žavi, kad lengvi jie ir tikslūs ir darbas nesunkus, bet pas švogerką vieno aukšto namas pastatytas tik iš tų blokelių ir dabar parduodant yra ta problema, kad vakarinė siena ypač kampuose yra atsisluoksniavusi. Paprastai tariant dalis blokelio verčiasi į lauką pro tinką. Namui panašiai dešimt metų.
      Taigi arba užsitikrinti reikia rasos tašku šiltinime (vatoje?) arba iš jų nestatyti.
      Man toje vietoje klausimo nėra.

  8. Evaldas

    Kad silikatiniam blokeliam (Arko ir pan) nereikia armavimo ir monolitnio žiedo yra marketingo triukas. Pasiklauskite pas konstruktorius, kaip jie konstruktyvą padarys. Pvz man įdėjo net d4 armatūrą kas trečioje eilėje (2a namas), Jau nekalbu apie 4xd10 + kas 20cm apkabas monolitiniam žiede prieš plokštes.
    Asmeniškai mano nuomone, bet kokiems blokeliams monolitinis žiedas būtinas, nebent perdanga monolitinė.
    Iki uždedant žiedą kalus į sieną atrodo, kad ji susiūbuoja.

    Dar kas įdomu dėl tvirtinimo į silikatinius blokelius, kad juose yra kiaurymės kas 4cm, tai realiai tvirtai ką nors įsukti irgi yra problematiška.

    • tas tavo konstruktorius tau matyt bunkeri nori pastatyti…Kokio velnio ta armatura? Apsidrausdamas(t.y. netaupydamas tavo pinigu) tokius sprendimus daro. Ziedas pries plokstes silikatui niekam nereikalingas, pinigu metymas ir tiek, 2a. surisi ir gana, niekur tos sienos nepabegs…nepasitikekit 100% tais konstruktoriais, jiems Jusu pinigine nerupi…

  9. Valdas

    Silbloko M18 kv.m kaina 11,05eur,1kb sumurit 30eur kas gausis uz kv.m.5,50eur ir visa matematika.Evaldai o moliniai blokeliai dar daugiau kiaurymiu turi.

    • Evaldas

      Molinių blokelių kiaurymės mažos ir išsidėsčiusios tolygiai. Ilgesnė mūrvinė ar kaištis normaliai įsitvirtina.

      Keraminių blokelių trūkumai tie, kad jie nepakenčia šlyties deformacijos, todėl prie sąramų reikia pagalvių. Kitas dalykas, kad juos būtina normaliai armuoti kampuose, ir mūrijasi skiediniu.
      Reikėtų žinoti, kad atgrubnagiai mūrininkai labiau mėgsta mūryti skiediniu, nes juo lengviau koreguoti kreivumus.

      Kreivumai dažniausiai nėra blogai, nes juos pataiso tinkuotojai šiek tiek storesniu tinko sluoksniu, o piniguose tai nevisuomet atsispindi.

  10. Marius

    Murijausi pats is Arko kas trecia eile armuodamas tinklu (del visa ko, nors nebuvo butina). Perdangos plokstes detos be jokiu ziedu. Viskas- super, antra karta daryciau taip pat. Klijuoti su klijais- darbas greitas. Apsiltinus prismeigiuoti polistirola- perfas ant smugio greitai lenda i mura. Nezinau, kaip reiktu grezti kelis simtus skyliu i keramika be kalimo funkcijos… Silikatiniai blokeliai lygus, masyvus- gera silumos akumuliacija, akustine izoliacija, kas beje taip pat svarbu!

    • Sutinku su šita nuomone arko blokeliai tikrai geri, tačiau haus ne ka prastesni mano nuomone, o kainuoja daug pigiau. Butu idomu išgirsti kieno nors nuomonę, kas statėsi iš haus blokelių. Ypač idomu butu išgirsti kaip jiems sekėsi šiltinti išorę t.y. grežioti šimtus skylių.

    • Kaimynas du namus iš hausų pasistatė. Abu berods 30cm NEPS šiltino. Jokių bėdų dėl smeigių. Va ir haus’o brėžinukas: http://goo.gl/HZGkZs

  11. Evaldas

    Iš haus pamatinių blokelių stačiau rūsį. Visiška nesamonė į juos tą betoną kratyti. Viso kiekio iškart negali, o į tris eiles vis atsivežt mažą kiekį reikia. Jei kriaušė, tai brangu, o jei kuzavas, tai tirštas ir gaunasi, kad nesitankina. O jei maišyt, tai ilgai ir reikia kompanijos.
    Kas dar buvo blogai, kad ant jų apačių buvo tokie nelygumai, kuriuos reikėjo daužyt plaktuku, o jei pražiūrėdavai tai gaudavosi vertikalus tarpas ar eilė banguodavo.
    Pilant betoną pora blokelių apskritai išlūžo ir reikėjo taisyt, kad betonas nebėgtų.
    Finale siena gavosi nebloga, bet su arko lygumo nepalyginsi.

    Sienų blokeliai aišku kitokie, bet jų geometrijos paklaida matyt ta pati.
    Atkreipkit dėmesį, kaip lyg tarp kitko paminėta, kad prie langų kartais reikiant papildomo tvirtumo, reikia naudoti kolonas.

    Kas dėl skylių grežiojimo šiltinimui, tai aš ant arko sienos neoporą klijavau per šukas ir smeigiavimo atsisakiau. Jei 30cm aukščio ir 20cm storio gabalas atlaikė, valyti lango užsilipusią, mano žmoną, tai trejetą kilogramų tinko jam neturėtų sudaryti kėblumų.

    Dar ką verta paminėti, kad su specialia dėžute klijams tepti, klijuoti atitinkamus blokelius yra labai paprasta ir greita.

    • Ar čia nėra Arko reklama? kokie dar arko blokeliai pamatams?

      Dar reklamos pozymiai “Dar ką verta paminėti, kad su specialia dėžute klijams tepti, klijuoti atitinkamus blokelius yra labai paprasta ir greita“

      Kažkaip keista skaityti , dėl haus pamatų blokelių. Pats dariausi pamatus viskas puikiai ir lengvai gavosi. As pyliau po ketūrias eiles, ir pravibrodavau. Nežinau , kodėl nesamonė – klojinių kaina man viršijo du kartus blokelių kaina. Mediena irgi gaudavosi brangiau- bet kaip viska lygiai sukalti iš medienos, ir kiek darbo viska sukalti…

      Dar sienų blokelius neteko išsirinkti- reik pasiskaityti kas ka siūlo.
      Kaip man kazkas minejo – visi blokeliai yra vienodi tik reklamos kiekis skiriasi – bent as planuoju apsiltinti nama 25 cm putplasciu. ( iki sienu statybu teks palaukti dar metus)

    • Evaldas

      Tai nėra Arko reklama. Kituose postuose ir šiame daugiau matosi antireklama jiems.
      Dėl natūralumo, tai aš labiausiai palaikau keramiką.
      Geriausi blokeliai yra tie, kurių gali nusipirkti be problemų ir kuriais noriai ir kokybiškai dirba jūsų brigada, deja pasirinkti reikia einant pas architektą.
      Vienas kolega, susiprojektavo namą iš betoninių, o pasistatė pagal brigadą iš keramikos.

      Kalbant apie nuosavą patirtį, tai pusę namuko pastačiau su tokiu mediniu šablonu, o kitą su ta dėžute. Patirtis nesulyginama. Prisikrovei dėžutę, nubraukei uždarei ir eini ir sulygini pagal šniūriuką ir gulsčiuką.

      Dėžutę ir blokelius užsakiau iškart, bet pasirodo bent pernai esą buvo palūžęs kažkas, todėl tą krovinį gavau po pusantro mėnesio nuo užsakymo. Dėl kainų labai derėtis neina, nes tie patys Arko jas reguliuoja.
      Dar kas buvo siurprizas, tai dūžio kiekis paletėje, poroje palečių jis buvo arti 20%. Aišku dėl to kaltų nėra. Laimė dauguma tų blokelių nuėjo ant pripjovimų

      O dėl haus pamatinių blokelių, tai didesnės nesamonės su reikalingu armavimu, darbo ir betono kiekiu turbūt ir nėra, nebent icf, bet ten bent jau šiltinimas integruotas. Kodėl ne blokai ar ne paprastas mūras? Tėvas man siūlė apskritai tą rūsį iš plytų statyti. Kolega siūlė pilti betoną tiesiai į griovukus žemėje, na bet aš nusipirkau ant reklamos ir tik vėliau supratau, ką vieni statybininkai sakė, kad ne ant jų neisim.

  12. vaidas

    cia klausimas kaip nori ar kaip reikia? su hous blokeliais bus pigiau, taip pat kai kurios detales pvz. saramos su jais paprasciau sprendziasi. silikatas turi savo zavesio t.y. kai kurie parametrai lygtai geresni (atsparumais salciui etc.). taciau jei siltinimo sluoksnis bus didelis, tai esminio skirtumo tarp ju nera. house kiek paprasciau ir kiek pigiau. todel is ju daznai statoma pardavimui

  13. Esu gipskartono montuotojas, buvo keli objektai is HAUS blokeliu, pritvirtinti prie sienos perimetrini profili, tai visas ritualas. Storis sieneles tik 10 mm, vidines ertmes dideles, nelaiko net cheminiai kaisciai.

    • Įdomus komentaras! Tačiau nebūtina dėti gibskartonį, girdėjau ant HAUS labai gerai tinkuojasi, tad jei pasirinkčiau HAUS tada taip pat rinkčiausi tinką.

    • Lubos buvo is gipskartono 🙂 Montuojant GKP, perimetrinis profilis tvirtinasi prie sienu, del to ir iskyla minetos problemos. Viename is tu objektu buvo ir perdangos is HAUS blokeliu.

    • Aleksandrai, tai, o kiek ten to papildomo darbo/vargo išvertus į eurus gautusi sudedant lubas 150kv/m namui?

    • Dėl minėtos priežasties rimčiausiai svarstau Brolio blokelius. Haus pilnesnė komplektacija, gal dirbt patogiau, bet jie ploni. Esu irgi dirbęs tokį darbą, todėl žinau praktiškai, kaip bjauru grežiot sieną ieškant storesnės betono vietos. Dėl perimetrinio profilio gal labai nepergyvenčiau, nėra didelių krūvių ten, bet sieninės spintelės, TV, kriauklės, jau rimčiau, o jeigu ir langus išnešinėt į šiltalą, tai to grežiojimo jau gana daug susidaro.
      Dėl tinkavimo ir vandens įgeriamumo, tai šitai yra mažiausias galvos skausmas. Gruntas gana pigus ir bendroj sumoj sudaro niekinę sumą.

    • Eurais sunku pasakyti, esme tame, kad darbininkai gali pritvirtinti belankaip tuos profilius, taip pat teko taisyti toki “broka“ As pirkau kaiscius kuri neissipliecia, o susiviniuoja, ilgesnius medvarzcius, bet ir tie kartais prasisukdavo. Kaip patarimas, nenaudoti akustines juostos ant peremetriniu profiliu, o gerai juos acetonu nuriebalinti ir naudoti klijus Soudal FixAll. O tai jau papildomas darbas, uz kuri gali paprasyti darbibikai papildomai sumoketi.

    • Aš maniau, kad šitie susivyniojantys kaiščiai išspręs prisukimo problemas su HAUS blokeliais…
      Kuo daugiau skaitau, domiuosi, klausausi kitų nuomonių bei patirčių, tuo sunkiau išsirinkti…

    • O kodel kaip varianta nepasirinkote keraminiu blokeliu?

    • Nėra taip viskas blogai, jei grežiosit skyles tvarkingai, tiksliau pasakius neišmaldamas slylės, tai susivyniojantys kaiščiai puikiausiai ir laikys. Esmė kad laikytūsi neprasisukdamas įtvaras. Kartais tam galima naudot ir mažesnio diametro gražtą, arba gręžti be kalimo.
      Kiekvienai problemai yra sprendimas, gal tik ne visad jis greitas ar pigus 🙂

    • Aleksandras N.

      Isgrezti skyle, gal ir nera problema, arba isukti viena varzta paveikslui pakabinti, bet…. Kaip tvirtinamas profilis? Taip, skyle greziama tiesiai per profili, ikalamas kaistis, butent ir nerejau atkreipti demesi siam proceso etapui. Kaiscio “ausytes“, kurios apsaugo nuo prasusikimo yra pazeidziamos profiliu ir pusiau lieka profilyje, del to, tos “ausytes“ praktiskai neatlieka savo funkcijos. aisku kaip pasiulymas butu atzymeti visas skyles, isgrezti, sukalti kaiscius ir tik tada deti profili. Bet tai kiek papildomai atima laiko ir kas tures nora taip zaisti?

  14. Aš, kaip tinkuotojas, pliusą duočiau HAUS blokeliams. Jie mažai įgeria vandens, mažiau reikę grunto, todėl mažiau išlaidų.

  15. o aš pasirinkau arko nebesuku sau galvos, lygus, tvirti, gera garso izoliacija, gera akumuliacija, ko daugiau reikia.

  16. Valdas

    mano pasirinkti siliblokai irgi jau sklype atkreipiu demesi kad Kupiskio plytines blokeliai yra tvirtesni nei Arko,minusas kad trumpesni ir sunkiau risasi.Aleksandrai ka gali pasakyti apie juos,del hauso nepamirskit kad reikes siltala prismeigiuot tai jeigu tiek vargo su lubu perimetru tai ka kalbeti apie isore.

    • Valdai, nesu blokeliu specialistas, tik issakiau savo nepasitenkinima del HAUS blokeliu. Del fasado nesusimasciau net, tikrai geras pastebejimas. Taip pat ponas Blakis issake nepasitenkinima del tvirtinimo, tai kaip ir priejom prie vieningos nuomones.
      Kodel nieks neziuri i FIBO blokeliu puse, del kainos?

    • nieko ten sunkaus su tuo risimu, cia tik murininko igudziu klausimas. Tevukas is Silibloko visa pirma auksta sumurijo, specialiai paklausiau ar sunkiau su jais dirbti, tai likau nesuprastas….

    • Arko ne dirbant prastai rišasi, bet siena ne tokia tvirta dėl bloko trumpumo, bet jei teisingai armuota tai viskas su tuom gerai.
      Fibo man patiko, gerai pjaustosi, tinkuojasi puikiausiai, štrobuot lengva, bet nepatiko kaina. Grubiai paėmus jis trečdaliu brangesnis. Tiesa nzn kaip armuojasi, gal irgi savi minusai, bet iš ko bepastatytum namas vistiek stovės, svarbu teisingai padaryt. Zibartas teisingai sako – nėr ko labai susireikšmint 🙂

  17. Vygantas

    Sveiki,
    Namą stačiausi iš Arko blokelių, ar statyčiau iš Jų vėl, taip ir net nesusimastyčiau. Kodėl? Visų pirma, jie lygūs. Antra, kai tepi klijų sluoksnį, nereikia pergyventi ,kad puse jo subirs į vidų. Taigi sutaupiau pinigų ant klijų ir sienos kilo kaip mielių. Sienos buvo 2.8m aukščio ir trečdalis sienų buvo išmūryta per pirma dieną.
    Ar armavimas yra “būtinas“ nebent Silibloko blokeliams, nes jie trumpesni. Paklauskit statybininkų, ar jie armuodavo mūrydami iš baltų silikatinių plytų? (Na bent jau Klaipėdos pusėje to nedarydavo)

  18. Evaldas

    Ar silikatinėse plytose yra kiaurymės? Ar silikatinių plytų šonuose nededa mūro? Ar buvo manoma, kad Lietuvoje gali būti žemės drebėjimų? Ar buvo skelbiama, kad kur nors išvirto siena?

    Kita vertus aš asmeniškai mačiau nuvirtusį skliautą. Aišku vėjas kaltas ir stogo nebuvo. O važiuojant į Telšius nuo Kryžkalnio, pakelėj gal ir šiandien sugriuvęs plytinis namas riogso.
    Paklausius statybininkų užtektų blokelius palaidai sudėti ir dar duotų garantiją, kad nei vienas namas nenugriuvo.

    Kai tėvas sužinojo, kad statysiu iš blokelių, tai man parodė nuotrauką iš laikraščio, kur siena nuvirtusi ant šono išplyšusi per kampus. Paaiškinau, kad reikia armuoti…

  19. Gera diskusija užvirė, visi religiškai savo pasirinkimą gina 🙂 Pats planuoju pamatus iš pamatinių haus blokelių, sienas iš arko. Galvojau apie keramiką, bet atmečiau dėl trapumo ir pačio fakto, kad laikanti konstrukcija turi laikyt, o ne šiltinti. Termomasė arko daug geresnė nei keramikos (jie sunkesni ir tankesni, to nepaneigsi), be to jie labai tikslūs, ir gerai sumūrijus galima apskritai netinkuoti sienos, o tik glaistyti. Betoninių blokelių sienoms nesvarsčiau, nes nemačiau niekur naudojamų. Dabar pagalvojus – tvirtumas yra argumentas. Silikatas irgi bėgant laikui tik tvirtėja 🙂

    • Ramūnai aš taip pat prienu prie šitos išvados, tikriausiai darysim pamatus is HAUS, o mūrą iš ARKO. Mano nuomone geriausias mixas.

    • Evaldas

      Pritariu nuomonei, kad statybos, tai kompromisai ir čia užuojauta besirenkantiems.

      Norėčiau paklausti ką daro termomasė, jei veikia rekuperatorius ir/ar namuose palaikoma vienoda temperatūra?
      Kaip laikas sutvirtino šį pastatą: http://www.delfi.lt/news/daily/crime/vilniaus-centre-igriuvo-dalis-pastato.d?id=66818354 ?
      Norint netinkuoti ar klijuoti gipsą, elektros, signalizacijos, tv gal ir interneto laidus ko gero reikės slėpti. Ar domėjotės kaina ir kandidatais, kurie sutiks jums arko blokelius štrobuoti?

    • Termomasė akumuliuoja šilumą, ir nustojus šildyti sandariame name temperatūra kis lėčiau, nei turiančiame mažesnę termomasę. Tai galioja ir atvirkščiai – kai lauke karšta, didesnės termomasės namas įkais lėčiau, nes sienos veiks kaip natūralus temperatūros lygintuvas.
      Tas legendinis delfio straipsnelis nieko neparodo. Išvada tik viena, kad reikia turėti aiškias sutartis su statybininkais ir prižiūrėti statybas, kad vyktų pagal reglamentą.
      Štrobuoti reikės visus blokelius. Ir man štrobuotas silikatinis blokelis atrodo patikimiau, nei keraminis. O ar ramu būtų ant skylėtų keraminių blokelių metro aukštyje pakabinti 90kg sveriantį rekuperatorių?

    • Kodėl “visi“ gina? Nieko neginu, tiesiog į viską žiūriu paprastai. Iš ko bepastatysi iš to ir stovės.
      Štrobuot irgi nėra būtina, laidai vedžiojami ant sienos, išgręžiama tik vieta dėžutei. Štrobuojama tik stambiems, tipo įvadiniams kabeliams ar panašiai, o įleidinėt visus laidelius nematau prasmės.
      Kabo kuo puikiausiai ir ant keramzito ir ant betono ar silikato, skirtingi tvirtinimai tik.
      Kad silikatas tvirtėja tai tiesa, bet tam reikalinga drėgmė. Pvz mūryta kalkiniu skiediniu lauko siena ilgai merkiama lietaus pasidaro kaip monolitinė. Plytos nuo plytos neatskirsi, skyla vidury o ne ties siule. Tą puikiai žino kas laupė senas plytas 🙂
      Beje, kokios kainos daba? Brolio blokelius (190mm) siūlo 40,5€ + pvm už kūbą. Kitų dar neužklausiau, bet būtinai pasidomėsiu.

  20. Evaldas

    Norėjau pasidomėti, kokio tipo bus šildymas jūsų sandariame name, kokio galingumo, kaip šildysit ir kaip reguliuosit, kaip vėdinsit ir kada nešildysit, kokios masės bus grindys ar šildomos? Ar jūs pasiruošę kovoti su šilumos inercija, jei reikia greitai pašildyti ar atvėsinti?

    Ką aš tiksliai žinau, tai geriausia yra pastovi komfortiška patalpos temperatūra, gaivus oras ir pakankama drėgmė.
    Kaip tai įtakoja blokeliai? Nesugalvoju. Bet žinau, kaip tai įtakoja vėdinimo/rekuperacijos, šildymo apšiltinimo ir mikroklimato sistemos.

    Kalbant apie blokelius – keletas netradicinių kriterijų:
    Plona siena – didesnis plotas 10×10 namui 1cm sienos storio plotą įtakoja 0,4m2. parduodant/vertinant, jei 1m2 1000 eurų, tai čia 400 eurų/1cm…)
    Laimi gelžbetonis (niekas nesto individualių kitaip bus su 3D toliau atmetam), silikatas, o pralošia akytbetonis

    Lengva siena – paprastesni pigesni pamatai. Ypač aktualu plokštuminių pamatų atveju mažiau betono armatūros, pigesnis polistirolas, mažesnė pagalvė, greitesnė statyba.
    Laimi karkasas, akytbetonis, pralošia silikatas, keramika.

    Tvirta siena – uždarant duris namas nedreba ir neskamba, lengva tvirtinti.
    Laimi sunkesni silikatiniai, keramika. Visiškai pralošia karkasas (dėl to ir atmetam)

    Lengvai montuojama vidaus inžinerija. Geriausia, kai slepiasi sienoje, bet daug darbo.
    Vandentiekis vistiek slepiasi – pjaunam strobuojam, perforuojam, vedam vidumi.
    Jei vedam vidumi tai daug darbo ir reikia iš anksto viską žinoti, laimi tie, kas turi specialius blokelius, bet broko atveju gali būti sunku kalti gręžti. Gal ir neblogai cementiniai, nes didelės vidinės ertmės, bet klaidoms vietos nėra arba tada jau geras žaidimas taisyti, todėl atmetam argumentą.
    Normaliai pjaunant kalant laimi akytbetonis, silikatas pralošia plonos betoninių sienelės ir trapios keramikos, bet tai nėra stabdis.
    Elektra kalant prie sienos pigu, greita lengva rasti elektrikus. Minusas būtinas storesnis tinko sluoksnis. “Rotbando“ neužtenka.
    Elektrą slepiant būtina anksto žinoti interjerą, kad vesti po grindimis ir lubose reikia štrobuoti/pjauti/kalti/tinkuoti ir tokiu būdu silpninti tvirtas sienas. Darbas keliuose etapuose, daug žaidimo lėtas darbas, nebent pasiseks rasti tokį specą su visomis pasekmėmis.

    Langų statymas. Jei į angą, tai neaktualu ir nėra taip blogai, jei paliekamas didesnis tarpas iki sienos, jis purškiasi puta ir šiltinasi išorėje ant rėmo. Problema čia tik lango įsitraukimas į vidų.
    Jei į medinį rėmą, tai turim bėdą ateityje ir tam tikrą šalčio tiltuką
    Jei išnešam, ant kampų, tai turim šalčio tiltukus į sieną.
    Ant juostų tai blogai visi blokeliai, bet visgi geriau tvirtesni. Geriausia proceso nematyti, kad širdis neskaudėtų.
    Čia laimi mėsos turintys tvirtesni blokeliai, Silikatiniai, keramika (be kalimo geriau gręžiasi silikatas)

    Sienos lygumas – kuo lygesnė siena, tuo reikia mažiau medžiagų ir didesnė pasirinkimo laisvė.
    Praktikoj tik glaistymas = brokas, nes blokeliai turi siules, kur turim skirtingus medžiagos sluoksnius, kurie sueina su labai plonu sluoksniu ir ten lenda problemos drėgmės, šiluminių ir fizinių deformacijų atvejais.
    Plonasluoksnis tinkas su armavimu – sunku koreguoti nelygumus, kurių pasitaiko.
    Tinkavimas – dingsta argumentas sienos lygumas, nors psichologiškai ir smagu lygios sienos.
    Lygias sienas padaro geri statybininkai neskubėdami.

    Atsparumas pelėsiams – dauguma atvejų priklauso nuo inžinerinių sistemų ir tinko, dažų, bet reikia žinoti, kad ant silikato ir medžio puikiai auga pelėsiai, o jų sporų pilna visur ypač statybinėse medžiagose ir statybose.

    Maža broko tikimybė ir sklandus statybos procesas. Ar smagu gyventi name, kai dėl kiekvieno sprendimo reikia rietis ir delėtis su statybininkais? Na gal ir yra tokių žmonių. Paskui pasimiršta.

    Aš anksčiau pasirinkau Arko, bet nesu tuo visiškai patenkintas, nes permokėjau už reikalingus labai tvirtus plokštuminius pamatus ir langų išnešimą ir dar už tai, kad jie nesugeba blokelių pristatyti laiku.
    Labai norėčiau rinktis akytbetonio, bet kažkas atbaido (ypač jų storis, nors yra ir 20cm)
    Keraminius atmečiau dėl trapumo ir geometrijos, nors realiai jiems jaučiu simpatiją.
    Cementinių nesvarsčiau, nes akys buvo užpiltos arko reklama, bet susidūręs su problemomis dėl ertmių realiai vengčiau bet kokių blokelių su ertmėmis, taigi ir cementinių.
    icf – viduj nenoriu dzingsinčių sienų ir bijoti rimtai kuo nors atsiremti. Plius daug darbo ir kaži ar liejant betoną ten niekur jis neprateka link kraštų.

  21. Gal kas pažystat kokį statybininką, arba statybininkų brigadą? Prašom susisiekti elektroniniu paštu kestutisigaris@gmail.com

  22. ukai

    kas murijot rusi is haus blokeliu? kaip suprantu minimum 2, o siaip 3 kartus reikia vezti betona, kad kas 3 eiles supilti, ar yra kokia alternatyva? ar kasnors murijot rusi is kitokiu blokeliu?

Parašykite komentarą

Blogą talpina WordPress.com.